Yurt Dışında Şİrket ve SİStem Kurulumu  

Yurt Dışında Şirket Açmak 

Girişimciler bölgesel ihtiyaçlara, piyasa şartlarına ve devlet teşviklerine dayanarak yurt içinde ve yurt dışında iş dünyasına girmektedirler, fakat yurt dışında firma kurma girişimi içerisinde çok daha büyük riskleri barındırmaktadır. Yeterli sermaye ve profesyonel tecrübe sahibi olmadan yurt dışına açılmaya çalışmak bu riskleri artıracaktır. Ancak, doğru hedeflerin belirlenmesi ve kapsamlı ön hazırlık çalışmaları yapılması durumunda yurt dışında başarılı olmak mümkündür. 

Yurt Dışında Şirket Açmak Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir? 

İşletmelerin Türkiye’de yürüttükleri işleri dünyanın başka yerlerine taşıması, yurt dışında şubeleşmeleri ve farklı bir iş kolunu farklı bir ülkede denemeleri uzun süreli bir araştırma süreci gerektirmektedir. Farklı bir coğrafyada, farklı bir sektörde söz sahibi olabilmenin anahtarı kapsamlı ve detaylı bir fizibiliteden geçmektedir. 

ruhsat_izin

Pazar Analizi: 

Pazar analizi, özel bir endüstrideki özel bir pazarın çekiciliğinin ve dinamiklerinin incelendiği çalışmaya verilen addır. Bu çalışma, endüstri analizinin ve dolayısıyla küresel çevre analizinin bir parçasıdır. Tüm bu analizler sonucunda bir şirketin güçlü, zayıf yanları, fırsatları ve tehditleri tespit edilmektedir. Ürünlerinizi pazara çıkarmak ve müşteriyle doğru şartlarda buluşabilmek için ihtiyaç olunan enerji, zaman ve sermayeyi iyi analiz ederek en doğru çözümleri sizlere sunmaktayız. 

Ekonomik Durum Analizi: 

Pazarına girilmesi planlanan ülkenin bilgilerini iyi araştırmak, şirketinizi kuracağınız ülkenin kişi başına düşen geliri, işsizlik oranları gibi bilgilerin fizibiliteyi oluştururken dikkate alınması gerekmektedir. Şirketin kurulması planlanan ülkenin büyüyen bir orta sınıfa sahip olması ve artan gelir düzeyinin bulunması olumlu bir yatırım ülkesi olduğunu gösteren önemli bir noktadır, bu nedenle büyüyen orta sınıfa ait bir ülkede yatırım yapmak daha avantajlı olacaktır. 

Bilgi Birikimi ve Tecrübeler:  

Bir şirketin için en büyük sermayesi tecrübeleri ve bilgi birikimidir. Bu yüzden kurulması planlanan şirketin teması konusunda sahip olunan uzmanlık ve tecrübe, sadece yurt dışında şirket açmak için değil, ileri aşamalarda işleri büyütmek adına partner bulunmasına hususunda de önemli bir etkiye sahiptir. Yatırımı yapmadan önce bilgi ve tecrübelerin yeterli olduğundan emin olunması ileri aşamalarda firmanın işlerini kolaylaştıracaktır. 

Yurt Dışında Şirket Açmanın Koşulları Neler ve Hangi Adımları İzlemeniz Gerekiyor? 

Türk vatandaşlarının yurt dışında şirket kurmak, şube açmak, sahibi veya ortağı olduğu şirkette birine yetki vermek, yetki sonlandırmak, atama yapmak ve vekalet vermek için hazırlaması gereken resmi evraklar vardır. Bu resmi evrakların hazırlanması için 2 seçenek bulunmaktadır: 

  1. Kullanılacağı ülkede hazırlanması ve bu ülkedeki noterdeki muhasebeciye vekâlet vermesi, 
  1. Türkiye’de düzenlenen resmi evrakı şirketi kurulacağı ülkedeki kullanıma uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. 

Yurt Dışında Şirket Açma Konusunda Verilen Teşvikler Nelerdir? 

Yurt dışında şirket açmak, Türk firmaların uluslararası pazardaki payını artıran önemli bir faktördür ve bu nedenle devlet tarafından teşvik programlarıyla desteklenmektedir. Turquality ve KOSGEB destekleri de bu alandaki önemli teşviklerdir 

SUN& SUN Danışmanlık olarak 16 yıllık tecrübemiz ile Yurt dışında açacağınız şirket süreçlerinde danışmanlık desteği sunmaktan mutluluk duyarız. 

 

SunAndSun
Casibom GirişJojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişcasibommeritking newsen iyi casino siteleri​JOJOBETjojobet girişgrandpashabet